در برنامه قرارگاه مطرح شد؛

بدون تجربه کار رسانه ای بین المللی نمی توانیم مخاطب را درگیر کنیم

محمدمهدی رحمتی گفت: تا زمانی که تجربه شناخت، مخاطب و کار رسانه ای بین المللی را نداشته باشیم نمی توانیم در بحران ها مخاطب را درگیر مسائل خودمان کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه مجله تصویری «قرارگاه» شامگاه چهارشنبه 30 آبان با موضوع «رسانه و نقش آن در تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی» روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما قرار گرفت.

محمدمهدی رحمتی مدیر عامل گروه رسانه ای مهر، سجاد صفار هرندی مسئول پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی و محسن دوباشی استاد دانشگاه و کارشناس عرصه رسانه و نوآوری مهمانانی بودند که در این برنامه با بررسی فعالیت های رسانه ای و فرهنگی جبهه انقلاب اسلامی درباره بیانات خبرگزاری مهر در پاسخ به این سوال که «چه پیشنهادهایی برای جبهه رسانه ای مقاومت دارید؟» بیان کرد: اولین مسأله این است که ما باید ابعاد کار رسانه ای در این نبرد را تا انتها درست تخمین بزنیم. یعنی یک جمع متشکلی باید فرض بکند که ما تا چه اندازه ای خواهیم جنگید، تا کجا خواهیم ایستاد و در انتهای این جنگ چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چون نیاز داریم که برای این اتفاق، تصویر ایجاد کنیم. نیاز داریم که یک سناریوی بلندمدت رسانه ای داشته باشیم. نکته بعدی هم اینکه تفکیک اختیار و مسئولیت در این سناریوی بلندمدت رسانه ای مهم است. یعنی هرکس بداند چه اختیاری دارد و چه مسئولیتی دارد. مسأله بعد هم اینکه باید بدانیم تمرین گفتگو با جهان، برای فعال رسانه ای، یک ضرورت است. گفتگو با مخاطب بین المللی ملزومات و ظرائفی دارد که باید آن را بشناسیم و رعایت کنیم. من یادم نمی رود یک زمانی برای شبکه العالم درباره اینکه با لهجه شامی صحبت کنند یا لهجه عراقی یا لهجه خلیجی، مسأله و سوال و دغدغه وجود داشت. سریال ها و محتواها با چه لهجه ای دوبله شود یا گفته شود موثرتر خواهد بود؟ چون هرکدام از اینها یک بخشی از مخاطب را جلب و یک بخشی را حذف می کند.

وی در پایان گفت: مسأله بعدی صبر بر تمرین و یادگیرندگی فعالیت رسانه ای است. و مسأله سوم، باور به امکان هم افزایی است. ما رسانه ها یک رقابت رسانه ای داریم که حتی خبر از همدیگر نمی زنیم. چه ایرادی دارد که من بگویم به نقل از فلان جا و بعد خبر را تکمیل کنم؟ همه ما در رقابت اول بودن هستیم. منِ رسانه الآن درگیر این هستم که خبر اول را بگویم. آخرین نکته هم اینکه کم عمق شدن روزنامه نگاری و کار رسانه ای و توییتری شدن فضای رسانه ای و کار سیاسی، به ما آسیب زده است. باید از این آسیب ها دوری کنیم.

نظرات

captcha